Welkom op de site van tennisvereniging de Kienehoef.

Onze vereniging is in 1970 opgericht en in de loop van de jaren zijn we met ongeveer 1200 leden, waarvan ca 150 jeugdleden, uitgegroeid tot één van de grootste tennisverenigingen van Brabant.  Nieuwe leden zijn van harte welkom, we proberen u zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen op ons park en bij onze leden. Verbinden van leden staat bij ons hoog in het vaandel, veel van onze activiteiten zijn hier dan ook op gericht en vinden door het hele jaar heen plaats. 

We zijn gevestigd in het sportpark de Kienehoef, aan de Bremhorst in Sint-Oedenrode.  Daar hebben we de beschikking over 16 kunstgrasbanen, allen verlicht, een minibaan en een oefenmuur. De banen zijn het hele jaar te bespelen, alleen sneeuw en opdooi uitgezonderd. Sinds 2008 hebben we ook de beschikking over een paviljoen met groot terras met uitzicht over een groot deel van de banen.

Onze vereniging draait vrijwel geheel op vrijwilligers, alleen onze trainers zijn betaalde krachten. Financieel zijn we geheel onafhankelijk.

Bij onze vereniging is zowel de recreatieve tennisser als ook de prestatieve tennisser van harte welkom. Wij proberen voor beide groepen gezamenlijke, maar ook specifieke activiteiten aan te bieden.  Training is voor beide groepen mogelijk, afgestemd op het eigen niveau.

Voor kinderen bieden we het tenniskids lesprogramma van de KNLTB aan, waar kinderen op spelende wijze de juiste techniek van het tennisspel aangeleerd krijgen.  Dit aanleren gaat dermate snel dat ze al na korte tijd mee kunnen draaien  in de World Tour competitie, die door het hele jaar heen plaats vindt.