Zaterdag 6 april: De eerste speeldag van de voorjaarscompetitie, GD team 4

Met ingang van dit jaar heeft de KNLTB voor alle teams in de voormalige districts- en regiocompetities, op basis van de gemiddelde ranking van het team, de piramide van klassen opnieuw opgebouwd. In theorie betekent dit dat spelers van beide ploegen meer aan elkaar gewaagd zouden moeten zijn. Dat kon je bij drie van deze vier wedstrijden wel zeggen!

GD team 4 speelden deze eerste thuiswedstrijd op hun eigen, keurig onderhouden tennispark onder een heerlijk lentezonnetje tegen Genneper Parken 1. Zowel de herendubbel (Jan en Marc) als de 2e mix partij (Albert en Dees) werden beslist met een supertiebreak; helaas beide in het nadeel van TV de Kienehoef; en de 1e mix (Marc en Nettie) eindigde in een setstand van 6-7, 6-7. Mooi aan elkaar gewaagd dus, maar zij hadden de winst natuurlijk liever zelf gepakt. Gelukkig wisten de dames in de dubbel, na een moeizame eerste set, de tweede set wat makkelijker naar zich toe te trekken: 7-5, 6-2.
Einduitslag 1-3. Net als vorig jaar niet zo’n hele beste start van het seizoen, hoewel zij toen toch mooi, ondanks alle blessureleed, als derde zijn geëindigd.

De derde helft hebben zij trouwens wel kunnen winnen. Nadat de tegenstander rond 20.00 uur naar huis ging, hebben ze de wedstrijden bij een lekker glaasje bier/wijn nog eens geëvalueerd. Ze weten nu wat ze anders moeten doen, namelijk de bal één keer vaker over het net en binnen de lijnen terugslaan dan de tegenstander. Dan blijft de winst mooi bij GD team 4!