‘Prijzenregen’ tijdens finaledag Clubkampioenschappen TV de Kienehoef

Afgelopen zondag was de finaledag van de jaarlijkse L. van den Biggelaar Clubkampioenschappen van T.V. de Kienehoef. In twee weken hebben maarliefst 203 spelers 246 wedstrijden gespeeld. De 45 winnaars zijn uitgenodigd voor het Meierijstad Tenniskampioenschap waarin alle clubkampioenen van de tennisverenigingen in Meierijstad het tegen elkaar opnemen. We kunnen als organisatie met trots terugkijken op een zeer succesvol toernooi.

Voorafgaand aan het toernooi beloofde het een speciale editie te worden. Vorig jaar zagen we namelijk de aanstormende jeugdtalenten al doorstromen richting het hoofdtoernooi. De gevestigde orde was hiermee gewaarschuwd. Een terechte waarschuwing; dit jaar lieten maarliefst 4 jeugdleden zich op het wedstrijdformulier van de finales in de hoogste categorieën noteren. Daarnaast waren het de bekende namen van het toernooi die zich ook dit jaar naar de finaleronde wisten te serveren.

In het damesenkelspel was het talent Lina el Amri (15 jaar) die als Queen of the Court de baan verliet. In een zeer spannende wedstrijd wist ze met 6-4, 4-6 en 6-1 te winnen van Lauren Gordijn. In het damesdubbelspel mocht wederom Lina en Kaya van Hoof aantreden tegen de routiniers Marion Mewiss en Linda Muusz. In een zenuwslopende wedstrijd trokken Marion en Linda uiteindelijk aan het langste eind waardoor zij zich tot clubkampioenen kroonden. De wedstrijd werd gewonnen met 6-2, 4-6 en 6-4.

In het herenenkelspel was het Evert Pluk die voor de 10e opeenvolgende keer aantrad in de finale. Het was aan het 15-jarige talent Ruben Plaat (vorig jaar winnaar van het jongensenkelspel t/m 17 jaar) om met zijn swingende techniek Evert van zijn jubileum af te houden. Ondanks dat Ruben Evert regelmatig alle hoeken van de baan liet zien kon hij geen vuist maken en verloor met 6-1 en 6-3. Een bijzondere prestatie van Evert en wie weet wat Ruben de komende jaren nog gaat laten zien. Kort daarna was Evert met zijn vertrouwde dubbelmaat Timo Foolen in het dubbelspel niet opgewassen tegen het koningskoppel dat luistert naar de namen Koen van Kessel en Alex Quinten. In een zeer vermakelijke wedstrijd  waarin de tegenstanders het beste in elkaar naar boven haalden werd het 6-3, 6-7 en 6-2.

In het gemengd dubbelspel waren het wederom Koen en Evert die van zich lieten horen. Koen  en zijn zus Lenneke speelden na een poule wedstrijd voor de 2e keer tegen Evert en zijn vriendin Maike van Rodijnen. Helaas wisten Lenneke en Koen de voorkennis over het spel van de opponenten niet in winst om te zetten. In een mooie wedstrijd werd het 6-2 en 6-0 waardoor Evert zijn tweede eindzege van de dag binnen sleepte.

Bij de jeugd was het Kaya van Hoof die de finale van het meisjes enkelspel wist te winnen. Ze wist haar tegenstandster Famke van de Koevering met 6-1 6-0 opzij te zetten. Ruben Plaat won het jongens enkelspel. Hij speelde tegen Stijn van der Linden die van zijn trainer de bijnaam ‘the Gladiator’ kreeg vanwege zijn uithoudingsvermogen en voetenwerk. In een boeiend duel bleek Ruben met 6-2 en 6-0 te sterk waardoor hij zich voor het 3e jaar op rij jeugdkampioen mag noemen.

Alle finalisten behaalden met hun finaleplaats punten voor de all-time-clubtitel-legends-lijst die al vanaf 1973 wordt bijgehouden. Op deze lijst verstevigde Marion Meeuwis haar koppositie door haar winst in de dames dubbel 6. Bij de heren leek Lex van Kempen lang ongenaakbaar maar Evert en zeker ook Koen zijn de laatste jaren bezig aan een stevige opmars waardoor we volgend jaar zomaar een nieuwe lijstaanvoerder kunnen verwelkomen.

Al met al was het een finaledag waar spanning en meedogenloze inzet vanaf spatte. Dit was ook aan het vele publiek te merken die we mochten verwelkomen op het park. Als dank voor die acte de présence werden zij getrakteerd op hoogstaande wedstrijden. Doordat het weer regelmatig roet in het eten gooide stond de finaledag uiteindelijk in het teken van een heuse ‘Prijzenregen’.

We willen graag alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en toeschouwers bedanken voor hun inzet en we zien jullie graag terug tijdens onze komende toernooien!

Door: Sietse Bonekamp