Tennistraining bij TV de Kienehoef

Tennisvereniging de Kienehoef vindt het belangrijk dat alle leden op hun eigen niveau en op elke leeftijd kunnen trainen binnen de vereniging. Daarom bieden wij al jaren zowel recreatieve als prestatieve trainingen aan. Deze vinden plaats op alle dagen van de week, met uitzondering van zondag. De meeste trainingen worden in groepen verzorgd, maar het volgen van specifieke privétrainingen is ook mogelijk.

Trainers
Op dit moment zijn er diverse trainers actief binnen de vereniging actief: selectietrainer Joery Jansen, clubtrainer Cees van den Boer. Bij nood wordt er een derde trainer ingeschakeld. 
Cees van den Boer ontvangt graag nieuwe jeugdleden die starten binnen ons Tenniskids programma, waarbij ze met zachtere ballen op aangepaste veldjes stap voor stap techniek en motoriek ontwikkelen. Daarnaast geeft hij vele junioren en senioren les die al langer lid zijn van TV De Kienehoef.  In totaal is hij zo’n 30 uur op de tennisbaan te vinden en is daarnaast actief met bestuur ondersteunende taken.
Jeugdleden die qua motivatie, techniek en/of talent bovengemiddeld presteren, komen in aanmerken voor trainingen bij selectietrainer Joery Jansen. Spelers trainen hier twee- of driemaal per week en nemen deel aan competities en toernooien. Binnen de selectie wordt er intensief (conditioneel) getraind en wordt de techniek van spelers verder verfijnd. Op dit moment bestaat de selectiegroep uit ongeveer veertig spelers. Onder hen bevindt zich ook een belangrijke groep senioren, die al jarenlang een vaste waarde zijn binnen de selectie en vereniging.
Trainer Peter Beaard, neemt – naast Cees – aanvullend seniorengroepen voor zijn rekening.

Tennisseizoen
Gedurende het tennisseizoen (lopend van augustus/september t/m juni/juli) worden 38 trainingsweken aangeboden, waarbij spelers minimaal 12 weken indoor trainen op de banen van Basic Fit (grenzend aan het tennispark). Daarnaast is het mogelijk om per cyclus van 15 lessen (startend in september en februari) te trainen.
Trainingsgroepen worden altijd zoveel mogelijk ingedeeld op niveau. Trainingen voor jeugdleden vinden plaats van 16:00-19:00 uur en op woensdag- en vrijdagmiddag ook al wat vroeger. Trainingen voor senioren worden gegeven van 18:30-23:00 uur. Prijzen zijn afhankelijk van trainingsduur en groepsgrootte en staan weergegeven op het inschrijfformulier.

Inschrijving
Wil je je inschrijven voor de trainingen? Stuur ons dan het inschrijfformulier toe, welke u kunt vinden onder het kopje 'Inschrijvingen', 'Lid worden'. Bij inschrijving gaat u akkoord met onze trainingsvoorwaarden. Van april t/m juni is er voor zowel junioren als senioren de mogelijkheid om proeflessen te volgen. Aanmelden daarvoor kan door een e-mail te sturen naar jeugdzaken@tvdekienehoef.nl. Daarnaast worden er op drie zaterdagmiddagen in juni drie gratis kennismakingslessen aangeboden.. Aanmelden daarvoor kan via de website van Sjors Sportief of via info@tvdekienehoef.nl
Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan onze trainingen. Niet alleen is dit een goede mogelijkheid om je tennisspel (verder) te ontwikkelen, het levert ook veel waardevolle contacten op, waardoor je je direct thuis voelt binnen de vereniging. Hopelijk mogen wij u binnenkort op de trainingsbaan welkom heten!

Informatie
Bent u enthousiast geworden of wilt u graag wat meer informatie? Laat het ons dan weten via het contactformulier of info@tvdekienehoef.nl.